درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1398/03/01 - 11:52:4
تعداد بازدید: 687
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

همه "آتش‌های" خاورمیانه از گور "معامله قرن" بلند می‌شود

چه ارتباطی بین پرونده هسته‌ای ایران، بحران سوریه، بی‌ثباتی عراق، نقطه جوش کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، نابسامانی اقتصادی لبنان، درگیری فلسطینی – فلسطینی و خیزش غزه و فشارهای آمریکا بر ترکیه وجود دارد؟ آیا تمام این مشکلات به وجود آمده در خاورمیانه مربوط به "معامله قرن" می‌شود؟ بله، همه به این معامله مربوط هستند.

سایت النشره در تحلیلی به ریشه تمام بحران‌های منطقه خاورمیانه پرداخته و می‌آورد: "معامله قرن" تا به اینجا بسنده نمی‌کند بلکه مسائل دیگری نظیر رسیدگی به مرزهای جنوبی لبنان و روشن شدن وضعیت میادین گاز و نفت این منطقه طبق رای و نظر آمریکا و بررسی وضعیت مرزهای شمالی لبنان برای شعله ور کردن آتش اختلافات بین بیروت و دمشق و بستن پرونده آوارگان فلسطینی در لبنان و نابودی کامل حق بازگشت آنها به سرزمین‌شان را دربرمی‌گیرد. تمام اینها با نیات طراحان "معامله قرن" مرتبط هستند.

واشنگتن تصور می‌کرد راحت‌ترین گره در مسیر "معامله قرن" گره ترکیه است تا اینکه کاشف به عمل آمد ترکیه با استناد به رویکرد اسلامی خود به خصوص درباره بیت المقدس مخالف سرسخت معامله قرن است، در آن زمان بود که فشارهای اقتصادی و سیاسی بر این کشور افزایش یافت از طرفی موافقت بی‌دردسر آنکارا با این معامله احتمالا به سقوط دولت رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه که داعیه اسلامی داشته و بر ممنوعیت فروش قدس و تقسیم آن تاکید دارد، منجر می‌شود.

اما درباره کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، واشنگتن یکی از این کشورها را برای برداشتن گام اولیه در طرح مورد نظر خود انتخاب کرده؛ گام اولیه آن مضمونی اقتصادی و تجاری تحت عنوان "صلح برای شکوفایی" دارد. منامه اواخر ماه میلادی آینده میزبان این کنفرانس اقتصادی با حضور وزیران دارایی کشورهای منطقه و تجار است. انتخاب بحرین برای برداشتن گام اولیه "معامله قرن" این را القا می‌کند که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با این طرح صد در صد موافقند و تنها منتظر اعلام آن نشسته‌اند.

اما ایران، واشنگتن از ایران نیز می‌خواهد در مسیر اجرای معامله قرن مانع‌تراشی نکند و دست از حمایت از گروه‌های مقاومت فلسطین و لبنان بردارد از این رو فشارهای گسترده‌ای را متحمل این کشور کرده است که از خروج آمریکا از برجام شروع شد و به تحریم‌های اقتصادی و مالی و حتی تهدید نظامی رسیده است. البته تهران مقابل هیچ یک تسلیم نشده و حتی اعلام کرده برای دو روند یعنی مذاکره از یک سو و مقابله از سوی دیگر آماده است. البته دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا جنگ را نمی‌خواهد این را به صراحت گفته است، او فقط می‌خواهد ایران در اثر پیامدهای تحریم اقتصادی وارد مذاکره شود.

اما درباره عراق، نباید از خاک این کشور برای تسویه حساب‌ها بین محور مقاومت و واشنگتن و تل‌آویو استفاده شود خصوصا در سایه ادعاهای صهیونیستی  مبنی بر اینکه غرب عراق مکانی برای شلیک موشک‌هایی به سمت شهرها و شهرک‌های اسرائیلی خواهد بود. این موضوعی است که پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر اخیرش به عراق این را به عراقی‌ها گوشزد کرد.

در مورد سوریه نیز که عملا در محور مقاومت قرار دارد آمریکایی‌ها از دو مسیر روی آن حساب باز کرده‌اند یکی اینکه روس‌ها از آنها در طرح معامله قرن حمایت کنند و دوم فشارها و تحریم‌های اقتصادی و نظامی بر سوریه جهت واداشتن دمشق به تسلیم شدن. برخی ناظران معتقدند حل و فصل اختلافات بین ایران و آمریکا تضمن کننده مواضع لبنانی‌ها، سوری‌ها، فلسطینی‌ها برای به هم نریختن طرح "معامله قرن" است.

درخصوص ارتباط لبنانی‌ها با "معامله قرن" برخی معتقدند، نقش لبنان در حاشیه است اما معلوم شد لبنانی‌ها در صورتیکه در مخالفت با تبعات "معامله قرن" منسجم شوند می‌توانند طرح را از بین ببرند یا دست کم از میزان به ثمر نشستن آن بکاهند با این دیدگاه که لبنان بیشتر از کشورهای دیگر متضرر خواهد شد و لبنانی‌ها بیشترین بها را پرداخت خواهند کرد خصوصا درباره نابودی حق بازگشت آوارگان فلسطینی از اردوگاه‌های فلسطینی‌ها موجود در لبنان به سرزمین‌شان چراکه ممکن است آنها در لبنان برای همیشه اقامت کنند و توازن طایفه‌ای این کشور که همواره بحران ساز بوده را دوباره به هم بریزند.

درست است که صهیونیست‌ها از مقاومت کارآمد و مجرب لبنان در مراحل مختلف نگرانی‌هایی داشته‌اند اما مطمئن هستند که مشغول بودن لبنانی‌ها به مشکلات اقتصادی‌ و سیستم طایفه‌ای‌شان و درگیری‌های سیاسی نامحدود آنها این کشور را از هرگونه اقدام در جهت ممانعت از اقامت دائمی آوارگان فلسطینی در لبنان بازمی‌دارد. طبق تصورات طراحان این معامله بین‌المللی کافی است غرب به لبنانی‌ها اشاره‌ای درباره تسهیل امور اقتصادی‌شان داشته باشد تا اقتصاد این کشور فرونپاشد. طرح و نقشه‌های آمریکایی که رو شده تلاش دیگری را هم دربردارد که آن تقلاهای دیوید ساترفیلد،‌ فرستاده آمریکا در ترسیم مرزهای دریایی و زمینی لبنان و سرزمین‌های اشغالی و دغدغه پرونده نفت و گاز از منظر آمریکا برای بی‌اثر کردن مخالفت‌های لبنان با "معامله قرن" است اما موضوع درباره لبنان به پذیرش حق لبنان در سرمایه‌گذاری در میادین گازی جنوبی ختم نمی‌شود بلکه مساله اقامت دائمی فلسطینی‌ها در لبنان به عنوان شرط اساسی اسرائیل برای تکمیل "معامله قرن" مطرح خواهد شد.

به هر حال لبنان باید با اقامت دائمی فلسطینی‌ها در این کشور چگونه تعامل کند؟ لبنان بعضا وعده‌های اقتصادی اروپایی‌ها به خصوص از سوی انگلیس و فرانسه را در ازای آنچه طرح اقامت دائمی ۱۰۰ هزار فلسطینی در خاک این کشور و کوچ کردن بقیه آوارگان به کشورهای اروپایی است،‌ می‌شنود. این در حالی است که هیچ کس فعلا در لبنان به این موضوع توجه ندارد مثلا مسیحیان که می‌توانند از طریق واتیکان برای ممانعت از به هم خوردن توازن مسیحی - اسلامی لبنان در نتیجه اقامت دائمی فلسطینی‌ها فشار بیاورند توجهی به این موضوع ندارند در حالیکه غرب نیز متوجه نقش آنها در لبنان نیست. طبق تمام این شاخص‌ها، آنچه در آینده رخ می‌دهد بسیار دردناک خواهد بود و همه نگاه‌ها به ملت فلسطین دوخته شده که ببینند با هرگونه معامله‌ای درباره موجودیت و سرنوشت‌شان مقابله می‌کنند یا با آن کنار می‌آیند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11248


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.